Bel ToolTec

Bel 0493-745013

Installatiebeheer

Wie is er verantwoordelijk voor een gebouw? Op het gebied van elektrische installaties is het al geruime tijd gebruikelijk om via een aanwijzingsbeleid de installatieverantwoordelijkheid (iV) te delegeren naar een vakinhoudelijk persoon of specialistische partij.

Lees verder

Power Quality Analyse

Met een Power Quality Analyse kunnen regelmatig terugkerende storingen een halt worden toegeroepen. De kwaliteit van spanningen en stromen wordt onderzocht. Bij een verstoring daarvan kunnen apparaten, elektronische componenten waaronder verlichtingscomponenten, gaan haperen, regelmatig weigeren of versneld defect raken.

De huidige energietransitie en netcongestie brengt de nodige problemen met zich mee, waarbij inzicht in de energiehuishouding tot de standaard zou moeten horen.

Lees verder

Expertise

Naast het preventief inspecteren van technische installaties, machines en toestellen kunnen wij u ook van dienst zijn bij het onderzoeken van schade en storing aan diezelfde installaties.

Lees verder

Educatie

Uw medewerkers zijn uw kapitaal. En dit kapitaal moet u koesteren. Via allerlei wet- en regelgeving dwingt de overheid u uw medewerkers zodanig op te leiden dat zij in hun dagelijkse praktijk de risico’s waaraan zijn bloot worden gesteld kunnen herkennen en daarmee om leren gaan.

Lees verder

Levering

ToolTec is leverancier van diverse merken meet- en analyseapparatuur, blindstroomcompensatie en harmonische filters.

Lees verder

Netimpedantie

De netimpedantie is misschien wel de belangrijkste factor voor het goed functioneren van het distributienet. Deze impedantie wordt “in het veld” gemeten met behulp van een speciale impedantie meetkoffer. De netimpedantie is de optelsom van alle in het net aanwezige impedanties van bron tot meetpunt en weer terug. De netimpedantie heeft grote invloed op het gedrag van het net. De kwaliteit van de spanning wordt er rechtstreeks door bepaald. Zo zijn de bedrijfsspanning in de normale belastingssituaties en de grootte van de spanningsdip bij het inschakelen van een belasting direct van de waarde van de netimpedantie afhankelijk. Hoe kleiner de netimpedantie, des te sterker het net is. Ook het kortsluitgedrag wordt rechtstreeks bepaald door de netimpedantie. De grootte van de kortsluitstroom, zowel éénfasig als driefasig, is direct afhankelijk van de netimpedantie. De aanraakveiligheid wordt bepaald door de combinatie van aanraakspanning en tijdsduur. 

ToolTec kan voor u een onafhankelijke netimpedantie-meting uitvoeren.

Benieuwd wat ToolTec voor u kan betekenen?

ToolTec denkt graag met u mee en adviseert u over de mogelijkheden voor uw organisatie. Wilt u graag meer weten of onze dienstverlening of eens vrijblijvend kennismaken? Bel dan naar 0493 - 745 013 of neem contact met ons via het contactformulier.