Bel ToolTec

Bel 0493-745013

Harmonische vervuiling

Door de toename van elektronische apparatuur wordt het net in steeds sterkere mate vervuild. Ster-driehoekschakelaars worden vervangen door elektronische aandrijvingen, gloeilampen en TL-buizen worden vervangen door LED-lampen. We hebben allemaal steeds meer PC's en flatscreens.

Hierdoor kunnen o.a. hogere harmonischen ontstaan.

Een oplossing om de Power Quality te verbeteren, is het installeren van een harmonisch filter. Een harmonisch filter reduceert de (harmonische) vervuiling van de elektrische installatie. Een bijkomend voordeel is dat door de installatie van een filter, het blindvermogen en de slijtage van apparatuur wordt gereduceerd, wat resulteert in een kostenbesparing.

 

Actief harmonisch filter

Een actief filter meet continue de vorm van de stroom en biedt op basis van deze meting een tegenstroom aan voor de vervuilende stroomcomponenten. Het resultaat is dat er na het filter een bijna sinusvormige stroom ontstaat.

Passief harmonisch filter

Passieve filters kunnen worden gebruikt om specifieke harmonische stromen te blokkeren.

Markten

  • Industrie
  • Retail
  • Scheepvaart
  • Jachten

Benieuwd wat ToolTec voor u kan betekenen?

ToolTec denkt graag met u mee en adviseert u over de mogelijkheden voor uw organisatie. Wilt u graag meer weten of onze dienstverlening of eens vrijblijvend kennismaken? Bel dan naar 0493 - 745 013 of neem contact met ons via het contactformulier.