Bel ToolTec

Bel 0493-745013

Thermografie

 thermografie


Inspectie met thermografie

Met een thermografisch onderzoek worden hotspots in uw installatie zichtbaar. Hotspots kunnen een indicatie zijn van (naderende) problemen, veroorzaakt door defecte bedrading, slechte verbindingen, geleidingen of versleten lagers in motoren waardoor uw bedrijfscontinuïteit in gevaar komt. Met thermografie kunnen ook van comonenten, zoals LED armaturen e.d., de warmtehuishouding in kaart worden gebracht. Wij zijn ITC Level 1 gecertificeerd en zullen u een onderbouwde interpretatie van de warmtebeelden aanreiken.

Inspectie met thermografie biedt veel (aanvullende) mogelijkheden en is dan ook vaak van toegevoegde waarde op de door ons aangeboden inspecties. In veel gevallen volstaan een visuele inspectie of een gebruikelijke meting niet om duidelijkheid te verschaffen. Daarom maken wij ook gebruik van thermografie; een meetmethode waarmee ongewenste temperatuurontwikkelingen aan het licht komen. Het is een technologie die van grote toegevoegde waarde is voor onze inspecties. Door middel van een infraroodcamera kunnen we bijvoorbeeld constateren of elektrische componenten meer dan normaal warmte produceren. Die constatering is met traditionele metingen vaak niet goed te maken.

Lees verder

Benieuwd wat ToolTec voor u kan betekenen?

ToolTec denkt graag met u mee en adviseert u over de mogelijkheden voor uw organisatie. Wilt u graag meer weten of onze dienstverlening of eens vrijblijvend kennismaken? Bel dan naar 0493 - 745 013 of neem contact met ons via het contactformulier.