Bel ToolTec

Bel 0493-745013

Blindvermogen / COS PHI verbetering

Schijnbaar vermogen, werkelijk vermogen en blindvermogen? 

 

Het werkelijk vermogen is het gedeelte wat u gebruikt.

Het blindvermogen wordt gebruikt om het magnetisme in stand te houden van transformatoren, voorschakelapparatuur en motoren. Bij een te groot blindvermogen worden deze kosten steeds vaken doorberekend. Deze kosten staan op uw eletektriciteits transport factuur.

De combinatie van werkelijk- en blindvermogen vormen het schijnbaar vermogen.

 

Wat kan er tegen blindvermogen / slechte CosPhi worden gedaan?

Blindvermogen kan worden gecompenseerd met een compensatiebank. De compensatiebank met condensatoren compenseert het blindvermogen óf direct bij het toestel, waardoor het niet meer door de hele elektrische installatie loopt óf bij de hoofdverdeler. Hierdoor worden de energieverliezen in de installatie gereduceerd en de efficiëntie verbeterd. Door het compenseren van het blindvermogen kan er meer belasting (apparatuur) op de bestaande installatie worden aangesloten. Door het reduceren van het blindvermogen zal er ook minder warmteontwikkeling zijn in de aangesloten apparatuur en componenten wat resulteerd in een langere levensduur.

Markten

  • Industrie
  • Retail
  • Scheepvaart
  • Jachten

Benieuwd wat ToolTec voor u kan betekenen?

ToolTec denkt graag met u mee en adviseert u over de mogelijkheden voor uw organisatie. Wilt u graag meer weten of onze dienstverlening of eens vrijblijvend kennismaken? Bel dan naar 0493 - 745 013 of neem contact met ons via het contactformulier.